Emollivet når milstolpen storskalig produktion

PRESSMEDDELANDE -

Djurhälsobolaget Emollivet meddelar idag att milstolpen storskalig produktion är nådd och att bolaget nu tillverkar sina produkter i stor skala. Produkterna tillverkas i Karlstad av samarbetspartnern Aurena Laboratories.

I mars 2022 lanserades Emollivets första produkt COMBI – en spray för hästar med mugg, rasp och skorv. Produkten har tagits emot otroligt väl av svenska hästägare och sedan dess har Emollivet lanserat två ytterligare sprayprodukter för hästar och hundar med hudbesvär. Emollivet har haft en stor efterfrågan på sina produkter sedan start och nu meddelar bolaget att de skalat upp produktionsprocessen väsentligt i samarbete med Aurena Laboratories.

- Vi har länge förberett inför en uppskalad produktion för att möta den stora efterfrågan. Nu är vi äntligen redo att möta behovet från vår snabbt växande kundgrupp vilket stärker vår position på djurhälsomarknaden, säger Stina Linge, VD för Emollivet.

Emollivet har samarbetat med Aurena sedan bolagets start och de har varit en partner genom hela vägen i produktutvecklingsprocessen. Från att ha tillverkat batcher i mindre pilotskala till att nu kunna producera samtliga produkter i Emollivets sortiment i stor skala.

- Det finns många utmaningar som inte går att förutse när man påbörjar en uppskalningsprocess, och det känns tryggt att ha jobbat med ett team på Aurena som har lång erfarenhet av storskalig produktion av spraybara produkter, säger Stina Linge, VD för Emollivet.

Under uppskalningsprocessen har omfattande dokumentation och kvalitetsprocesser utformats för att fortsatt uppfylla de kvalitetsparametrar som Emollivet har på sina produkter.

- Vi är väldigt glada över att ha fått följa Emollivet sedan starten. Det har varit ett bra samarbete och mycket lärdomar under den här perioden som vi tar med oss för att kunna fortsätta möta behoven hos innovativa snabbväxande bolag, säger Magnus Hedman, medgrundare och partner på Aurena Laboratories.