Emollivet lanserar spray för hästar och hundar med insektsbett, sommareksem eller hotspots

GÖTEBORG, den 31:a maj 2023 – Djurhälsobolaget Emollivet lanserar idag Emollivet SPOT – en spray för både häst och hund med insektsbett eller andra lokala hudirritationer såsom hotspots. Emollivet SPOT är en trippelverkande spray som är både klådstillande, kylande och bakteriedödande. Produkten finns nu tillgänglig för den svenska marknaden genom Emollivets e-handel.

Insektsbett, sommareksem och fukteksem, även kallat hotspots, är vanliga hudirritationer som orsakar klåda hos häst och hund under sommarmånaderna. När klådan uppstår är det viktigt att rengöra och mjukgöra det drabbade området regelbundet för att undvika ytterligare klåda och för att se till så att bakterier inte får fäste och tillståndet förvärras.

Med SPOT är det enkelt att ta hand om ditt djurs hudproblem dagligen. SPOT sprayas direkt på det drabbade området och torkar snabbt. Det tar bara några sekunder att applicera och du kommer lätt åt i veck, svansrot och andra områden som i vanliga fall är svåråtkomliga. Då ingen tvätt krävs kan du enkelt ta hand om hudproblemet direkt i hagen eller i naturen.

- Sprayen har varit ett uppskattat hjälpmedel emellan baden på ponnyn. Lätt att applicera och haft en bra effekt på torr hårkam och svansrot. Dryg och enkelt format för fickan. Ponnyn har en överkänslighet mot knott och får mycket klåda, säger Anneli, pilottestare av Emollivet SPOT.

- För oss är det viktigt att produkterna vi tar fram faktiskt kommer till användning och därför sätter vi både djuret och djurägaren i fokus av vår utveckling. Vi vill tacka Anneli och alla andra djurägare som varit med i utvecklingen av produkten genom att svara på frågor och vara testpiloter, säger Stina Linge, VD Emollivet.

SPOT är en trippelverkande spray som innehåller mentol som verkar kylande och klådstillande på smärtsamma områden, klorhexidin som dödar bakterier samt lipider från sojaböna som mjukgör huden. Sprayen bygger på den patenterade AKVANO-teknologin som möjliggör att de aktiva ingredienserna kan sprayas direkt på huden utan tvätt och salvor. Detta gör att du som djurägare inte behöver röra det drabbade området i onödan, vilket skapar mindre irritation för djuret och mindre kladd för dig som djurägare.

Alla produkter som Emollivet lanserar tas fram i nära samarbete med djurägare, veterinär och formuleringsexperter.

SPOT är den tredje produkten som Emollivet lanserar för djurmarknaden. Emollivet har sedan tidigare lanserat produkterna COMBI – en spray för hästar med mugg, rasp och skorv samt PAW+ en spray för hunder med torra, irriterade eller infekterade tassar. Båda produkterna har fått fina kundrecensioner och har sålts till tusentals häst- och hundägare i Sverige.

Sold out