De vanligaste metoderna för att få bukt med mugg

De vanligaste metoderna för att få bukt med mugg

Mugg, rasp och skorv är några av de absolut vanligaste hudåkommorna som hästägare brottas med i sin vardag. Metoderna hästägarna oftast använder sig av för att få bukt med problemen innefattar tvätt och diverse salvor. Produkter som hästägarna nämner att de använder sig av är allt från klorhexidinschampo, jodopax och grönsåpa till salicylsyrevaselin, honung, zinksalva eller vanlig Helosan.* Metoder som är tidskrävande, kladdiga och kräver tillgång till vatten.

Den bästa hudvården är den som blir av

Genom att i stället använda den användarvänliga sprayen Emollivet COMBI kan du som hästägare utan problem ta hand om din hästs hudproblem varje dag. Emollivet COMBI är en antiseptisk mjukgörande spray för hästar med mugg, rasp och skorv. COMBI sprayas enkelt på det drabbade området, torkar snabbt och behöver inte sköljas av. Då COMBI är alkoholbaserad når den hud bakom tät päls som är vattenavstötande på ett effektivt sätt.

COMBI är en trippelverkande spray som både luckrar upp, desinficerar och mjukgör huden och appliceras på enbart några sekunder, vilket gör att den med enkelhet kan användas varje dag. Sprayformatet gör så att det drabbade området inte behöver röras, vilket ger mindre irritation för hästen och mindre kladd för dig som hästägare.

Produkten bygger på den patenterade formuleringsplattformen AKVANO® och har utvecklats i tätt samarbete med hästägare, veterinär och lipidexperter. Sprayen innehåller de av veterinärer rekommenderade aktiva ingredienserna salicylsyra, klorhexidin och lipider från sojaböna.


* Från Emollivets pilotstudie där 98 hästägare intervjuades avseende erfarenhet av sin hästs hudåkommor.

Sold out

Older post Newer post