En dag med Stina Linge

20:e December 2023 – EN VD:S DAGBOK 
Greta Gris, mötesrace, produktutveckling och dokumentation för styrelsen. Följ med en vd som berörs av mötet med morgondagens entrepenörer och som jobbar undan på bussen för att lösa livspusslet.

06.45 Väckarklockan ringer. Det är dags för morgonruljansen, välling värms, det duschas och kläs på kläder, Greta Gris hörs i bakgrunden och till slut är alla ute genom dörren. Som tur är behöver jag inte äta frukost i dag då det är veckans nätverksfrukost.

07.27 Kliver på bussen mot Göteborg och slår upp datorn för att ta hand om mejlskörden. Det är som varje dag en salig blandning. Reflektionen slår mig att det är en del av det jag gillar med vardagen som ett ungt snabbväxande bolag, det är högt och lågt, det är högt tempo men också den viktiga känslan av att vi verkligen gör skillnad för människor varje dag.

08.30 Framme och vandrat till nätverksfrukost på entreprenörsgatan – co-workingen som Emollivet har kontor hos. Plockar några mackor och sätter mig med Martin och Linnéa i kärnteamet som sitter tillsammans med ett annat bolag i co-workingen som just nu reser kapital. Att sitta på ett co-working känns helt rätt för oss som personer och som bolag. Det är många som är i samma situation och det blir ett sammanhang som är större än det egna bolaget. Frukosten har hög energi och samtalet blir en blandning av nya idéer som genereras, terapisamtal om utmaningar och pepp inför framtiden.

09.15 Hoppar in i mötesracet på förmiddagen med korta avstämningsmöten som varar fram till lunch. Jag har sedan några år tillbaka insett att en halvtimme per möte är väldigt bra längd för avstämningsmöten. Det gör att fokus blir direkt på frågan eller problemet, alla orkar hålla fokus under mötet och blir väldigt incheckade på det mötet som hålls, i stället för att smygläsa mejl eller chattar under tiden. Det gör också att det blir väldigt snabbt kreativt, framåtriktat och lösningsorienterat och då blir det också ofta väldigt lustfullt.

Jag hinner stämma av status kring intervjuerna vi gör med djurägare inför kommande produktutveckling – och inser den stora ynnesten att få jobba tillsammans med både engagerade kunder i vår utveckling och intervjuerna som görs av vår entreprenörsstudent som är både driftig och inlyssnande på kundernas input.

Vi vågar för första gången sedan vi startade trycka på knappen och göra en storproduktion av våra produkter vilket känns både helt fantastiskt och nervöst, samt en kort check av förberedelse inför vår nästa photoshoot med hästar och hundar.

12.00 Går till en koreansk lunchrestaurang runt hörnet och möter upp ett team från Chalmers entreprenörskola. De har hört av sig för att de har en produkt som de vill introducera på djurhälso- och veterinärmarknaden, där vi också verkar. Jag ställer nog tusen nyfikna frågor som poppar upp i huvudet och delar med mig om insikter vi fått och vad jag har lärt mig sedan jag kom in i den här branschen för tre år sedan. Kanske kan några av mina kontakter leda dem vidare.

Samma känsla som händer varje gång jag träffar drivna entreprenörer är vilken framåtanda och vilja att skapa som finns, jag går därifrån hög på energi.

Tänker tillbaka på när jag själv var en av studenterna, gick på entreprenörskolan, och allt som hänt sedan dess. Att idéerna de jobbar med är viktiga, men att den stora skillnaden görs av inställningen och drivkraften hos entreprenörsteamet. Det som är nyckeln är att på djupet förstå vad kunderna är intresserade av att betala för, och många gånger att ”göra det svåra lätt”.

Vi jobbar med komplexa produkter och teknologi, men det kunden vill köpa är inte svåra ord utan något som löser deras problem. Det är nästan en släng av nostalgi när jag vandrar tillbaka till kontoret och glad över att förhoppningsvis nu kunna vara en av de som ger tillbaka till nästa generation av entreprenörer – ”pay it forward” är så viktigt och kul.

13.03 Plockar en kopp kaffe och sätter mig vid skrivbordet för första gången i dag för att påbörja produktion av styrelsematerial. Steg ett är som vanligt att sammanställa all data om vårt nuläge och analys av denna. Många aspekter ska lyftas. Bolaget har haft ett otroligt högt tempo och även om det bara gått knappt två månader sedan förra mötet har massor hänt. Styrelsematerialet är alltid en tudelad känsla, det är tråkigt att ”bara” dokumentera det vi gör i stället för att skapa, men det är också rätt häftigt när det är sammanställt och se hur mycket som hänt på kort tid.

15.18 Hoppar på bussen hemåt och tar tag i korrläsning av content som ska ut till våra kunder via nyhetsbrev och webben. Därefter är det dags för mejlskörd igen. Att jobba undan på bussen har blivit standard för att få ihop pusslet. Jag hinner precis klart innan det är dags för hämtning på förskolan och dagens två roligaste timmar.

19.14 Kvällsrutinen och läggdags. Hjärnan måste få ro, innan morgondagen kickar igång i samma tempo.

 

 

FAKTA

Namn: Stina Linge

Ålder: 35 år.

Gör: Vd för det snabbväxande djurhälsobolaget Emollivet som brinner för att utveckla den traditionella djurhälsobranschen och ge mer inflytande till djurägare. Med användarvänlighet i fokus utvecklar vi produkter som fungerar och med enkelhet kan användas varje dag.

Därför trivs jag med jobbet: Jag älskar att bygga bolag och göra affärer. Utgångspunkten när jag gör det är alltid att lösa riktiga kundproblem med hjälp av teknologi och att göra det genom att engagera drivna människor. För mig finns inget så beroendeframkallande som feedbacken från en nöjd betalande kund som har fått hjälp med att lösa sitt problem.

 

Länk till fullständig artikel på vdtidningen.se

Text: Lars Westerlund
Foto: Emollivet AB