Emollivets husveterinär om ingredienserna i tassprayen PAW+

Emollivets husveterinär om ingredienserna i tassprayen PAW+

En vanlig fråga vid köp av produkter för tassvård är vad som händer om hunden slickar på tassarna efter att produkten applicerats. Läs inlägget nedan från Emollivets husveterinär Christer Sjögren om slickande på tassar och de ofarliga ingredienserna i PAW+.

Slicka på tassarna: Vanligt beteende och möjligt tecken på infektion

Hundar slickar ofta tassarna. Detta är ett renlighetsbeteende. Har hundarna en infektion i eller har skadat tassarna på något sätt slickar de tassarna oerhört intensivt. När man använder olika tassvårdande eller andra produkter på tassarna är det vanligt att hundarna vill slicka bort det man tillför. Ibland får man t.o.m. använda krage e.d. för att undvika alltför intensivt slickande.

Resultat pilottester: Väldigt få hundar slickar efter applikation av PAW+

Alla Emollivets produkter utvecklas tillsammans med veterinär och djurägare för att skapa så effektiva och användarvänliga produkter som möjligt. 100+ hundägare testade PAW+ innan den lanserades och det visade sig att väldigt få hundar slickade sig efter att tassen hade sprayats med PAW+. Troligen beror det på att sprayen torkar mycket snabbare än salvor.

Ingen fara om hunden skulle slicka sig på tassen med PAW+

Om hunden skulle slicka på tassen, när man tillfört Emollivet PAW+, är detta inte farligt för hunden. Ingredienserna är harmlösa och hunden får i sig mycket små mängder även om den slickar. Sojafetterna (fosfolipiderna) och triglyceriderna är lika oskadliga som andra fetter. Klorhexidin har mycket låg giftighet och används t.o.m. i ett slags tuggben mot tandsten. Propylenglykolet är godkänt som tillsats i hundfoder. Den alkohol (etanol) som finns i sprayen avdunstar snabbt och ger inga biverkningar..

Skrivet av

Christer Sjögren
DVM, PhD, docent i Toxikologi & Farmakologi
Emollivets husveterinär.

Kontakta Christer
polyvet@telia.com
LinkedIn

Sold out

Older post Newer post